Ny målvaktstränare till LIF Dam/Junior/Ungdom

16 maj 2017 12:09
Dam/Junior

Alexander Millner, 26, från Östersund, blir ny målvaktstränare i Leksands IF.
– Jonas Levén kommer att koncentrera sig på A-laget, medan Alexander har hand om dam, junior och ungdom, berättar Mikael Karlberg, sportsligt ansvarig i föreningen.


– Alexander kommer att passa bra ihop med Levén, och är en väldigt duktig och driven kille. Det här upplägget kommer att ge ännu bättre förutsättningar för våra killar och tjejer att lyckas, och vi hoppas även att detta kommer att leda till att vi får fram fler målvakter från de egna leden framöver, fortsätter Karlberg.

Ung men rutinerad

Alexander Millner har varit målvakt själv, på juniornivå samt i division 2, men har spenderat de sju senaste säsongerna som målvaktstränare i division 1-laget Östersund. Nu ser han fram emot att utvecklas ytterligare i Leksands IF.
– Det känns hur roligt som helst! Jag fastnade direkt för föreningens vision, och de sunda värderingarna stämmer väldigt bra överens med mina egna. Jag gillar att bygga från grunden, och att bygga långsiktigt, och tycker att den extra satsning som ska göras på både junior- och damsidan är helt rätt. Det kommer att bli jättebra det här, konstaterar Alexander, som är klar för två säsonger i LIF.

På plats från augusti

Flyttlasset till Leksand går den 1 augusti, men Alexander kommer att göra lite gästspel på orten även före det.
– Jag har ju lite svårt att hålla mig därifrån, haha. Och så gillar jag verkligen att förbereda mig väl, så jag kommer att åka till Leksand några gånger under sommaren, bland annat för att träffa de målvakter som jag kommer att jobba med. Jag har redan träffat de tränare som jag kommer att jobba med, och det kändes hur bra som helst.

Hur bra koll har du på din målvaktstränarkollega Jonas Levén?

– Vi känner faktiskt varandra sedan tidigare, och har gått lite utbildningar ihop. Vi delar samma värderingar och jag är säker på att vi kommer att samarbeta riktigt bra, menar Alexander, som med tanke på sin bakgrund i Östersunds IK även borde ha ganska bra koll på A-lagstränaren Markus Åkerblom.

Eller?

– Jodå, honom har jag väldigt bra koll på. Jag har jobbat med honom och han är en väldigt bra vän till mig, så jag ser fram emot ett nära samarbete med A-laget.
– Vi har en spännande tid framför oss och det känns häftigt att få vara med på den här resan.