J18 till kvartsfinal efter suddenseger

19 mars 2017 15:10
J18

Vägen genom åttondelsfinalen hade knappast kunnat bli mer spännande, men nu är till slut Leksands J18-lag klart för kvartsfinal. Detta efter en förlängningsseger i den tredje och avgörande matchen mot Skellefteå.
– Jag kände en lättnad i hela kroppen när jag såg att pucken gick in, säger matchvinnaren Emil Lind efter 5-4-målet.


Efter torsdagens förlust på bortais, och lördagens storseger hemma, var det alltså söndagens match som skulle avgöra om det blev Leksand eller Skellefteå som gick vidare till kvartsfinal.
Söndagsmatchen inleddes med att gästerna från norr satte matchens första mål, via ett skott i powerplay. Den spelformen skulle för övrigt visa sig riktigt lyckosam för Skellefteå denna match, då tre av lagets fyra mål gjordes med en man mer på isen.
– Det visste vi sedan tidigare att Skellefteå är bra i powerplay, det är i den spelformen de har gjort många av målen på oss tidigare också, menar Emil Lind, vars lag trots de insläppta målen i boxplay hade ledningen större delen av matchen.
– Vi förde matchen och vann ju skotten ganska stort (46-26). Visst kändes det som att vi hade ett övertag, men det handlar samtidigt om att göra mål också.

Hur gick tankarna när Skellefteå tog ledningen tidigt i matchen?

– Jag tror att vi mest blev förbannade och beslutsamma om att göra nästa mål. Det går liksom inte att ha någon panik eller så, bara för att det är en avgörande match, då blir det skit av alltihop, säger Emil Lind, vars lag hade ledningen med 4-2 inför den tredje perioden.
Den perioden vann dock gästerna med 2-0 och tog därmed matchen till förlängning.
– Ja... Visst kändes det lite tungt att vi förstörde det fina utgångsläget som vi hade gett oss själva inför tredje, men som tur var kunde vi greja det i förlängningen. Det blev lite extra spännande bara.

Berätta om ditt avgörande mål!

– Det var typ en minut in i förlängningen. Rickard Hugg spelade till Axel Bergkvist som spelade till mig. Jag sköt och såg pucken rulla in mellan benskydden på målvakten. Jag minns att jag kände en lättnad i hela kroppen, men så mycket mer vet jag inte... Jag tror jag är lite i chock fortfarande, haha.

Tycker du att det var några speciella spelare som förde er till segern i dag?

– J20-spelarna gjorde ett otroligt bra jobb, och Markus Moberg gick ner och täckte skott på slutet och spelade jättebra. Men hela laget redde ut det här bra tycker jag. Vi vann som ett lag, avslutar Emil Lind innan han får återgå till firandet samt uppladdningen inför kvartsfinalspelet.
Kvartsfinalen avgörs även den i bäst av tre matcher, och kommer för Leksands del att bestå av en bortmatch på torsdagen, samt hemmamatcher på lördagen och söndagen.
Motståndare bestäms under måndagen.